Jari Litmanen hehkuttaa venäläistä jääkiekkoa – paljasti samalla suosikkipelaajansa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen kautta aikojen menestynein jalkapalloilija Jari Litmanen oli venäläislehti R-Sportin haastateltavana viikonloppuna. Ex-jalkapallotähti puhui lehdelle muun muassa kiintymyksestään venäläiseen jääkiekkoon.

45-vuotias Litmanen kertoi, että hän on seurannut jääkiekkoa pienestä pitäen ja lajia tuli myös harrastettua nuorempana, kunnes oli lajivalinnan aika.

– Kun oli kolme, isäni vei minua jääkiekkopeleihin. Pelasin jääkiekkoa 14-vuotiaaksi saakka, kunnes lopetin menestyäkseni jalkapallossa. Tässä iässä täytyi jo uhrata enemmän aikaa vain yhdelle lajille, Litmanen kertoi R-Sportille.

– Jääkiekko on erittäin rakastettu laji Pohjoismaissa. Se on tyypillinen tarina lapsille Suomessa, Ruotsissa ja Venäjälle, että kesällä jahdataan palloa ja talvella kiekkoa.

Litmanen seuraa kahta huippusarjaa – käy välillä Jokereiden peleissä

Suomalainen palloilulegenda kertoi myös seuraavansa aktiivisesti kahta maailman kovinta kiekkosarjaa, jonka lisäksi hän käy katsomassa jääkiekkoa jonkin verran paikan päällä.

– Seuraan NHL:ää ja KHL:ää, ja käyn katsomassa Jokereiden kotipelejä Helsingissä. Jääkiekko on iso osa minua, kuten jalkapallokin.

– Lapsena olin Neuvostoliiton maajoukkueen fani. Pidin erityisesti Vladimir Krutovista, Sergei Makarovista, Boris Mihailovista, Vladimir Petrovista ja Igor Larionovista. Suosikkipelaajani on Jevgeni Malkin, Litmanen kehui lehdelle.

Haastattelussa suomalaislegenda hehkutti myös KHL-kiekon olevan todella paljon hänen mieleensä.

– Rakastan nopeaa venäläistä jääkiekkoa. KHL on erittäin vahva, teknisten pelaajien liiga.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.