Minnesota Wild teki merkittävän kaupan viime yönä, kun joukkue hankki Arizona Coyotesista Martin Hanzalin varausvuoroja vastaan.

Suomalaisittain mielenkiintoinen kysymys kuuluu: mitä siirto tarkoittaa suomalaispelaajille?

Minnesotan keskushyökkääjänelikon ovat viime aikoina muodostaneet Eric Staal, Mikko Koivu, Erik Haula ja vaihdellen Charlie Coyle tai Tyler Graovac. Hanzal on pelaajatyypiltään raskastekoinen keskushyökkääjä, joka kykenee mitat täyttävään kaksisuuntaiseen pelaamiseen.

Minnesotan GM Chuck Fletcheriltä kysyttiin mielipidettä Staalin, Koivun ja Hanzalin muodostamasta kolmikosta.

– Toivottavasti tämä aiheuttaa matchup-ongelmia vastustajille. Meillä on nyt kolme isoa, vahvaa keskushyökkääjää. Meillä on keskustassa paljon kokoa, ja sitten meillä on nopea Erik Haula, Fletcher sanoi.

Lausunnosta voinee päätellä sen, että jatkossa kolme neljästä sentterin paikasta menee Staalille, Koivulle ja Hanzalille. Todennäköisesti neljännen tontin saa pitää Haula, jolloin Coyle voidaan irrottaa esimerkiksi Staalin laidalle. Nyt kun taloon tuli uusi keskushyökkääjä, Mikael Granlundin paikka on yhä vahvemmin laidalla. Kokonaan ilman tuolia tässä leikissä on jäämässä Graovac.

Fletcher myös sanoi, että perus filosofia ei muutu. Minnesota pelaa puolustuksen kautta.

– Pelimme perustana on puolustusidentiteetti. Meidän on pelattava hyvin omalla alueellamme. Meidän on puolustettava. Hyökkäyksemme on tällä kaudella usein käynnistynyt hyvästä puolustamisesta.