Mikael Granlund hurja vire näkyy tilastoissa – nousee pistepörssissä huimaa vauhtia

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wildin Mikael Granlund on NHL:n tehokkain pelaaja, kun ajankohdaksi laskee 7. joulukuuta jälkeen pelatut ottelut.

Suomalaistähti on iskenyt edelliseen 37 otteluun hurjat tehot 16+29=45. Näissä peleissä Granlund on kerännyt samalla tehotilastoonsa lukeman +23.

Toisena vajaan kolmen kuukauden pistepörssissä on Boston Bruinsin Brad Marchand, joka on nakuttanut omissa peleissään tehot 21+23=44. Kolmantena listalta löytyy San Jose Sharksin tähtipakki Brent Burns (tehot 17+27=44).

Granlundin komea lentokeli jatkui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun Wild haki kaksi pistettä 6-5-voitolla. Suomalainen oli vieraiden ykköstykki keräten tililleen tehot 1+2.

Kymmenen kärkeen

Komeat tehot ovat nostaneet Granlundia jatkuvasti myös NHL:n pistepörssissä. Kolmen pisteen ilta nosti suomalaisen nyt jo 10 parhaan joukkoon.

Granlund on iskenyt koko kauden aikana tehot 21+38=59. Pistepörssin kärkeen on silti vielä matkaa. Edmonton Oilersin Connor McDavid on iskenyt 64 peliin hurjat tehot 21+51=72.

Paikka kymmenen kärjessä on itsessään jo harvinainen juttu. Historiassa täytyy mennä useampi vuosi taaksepäin, jos haluaa löytää maalikuussa 10 kärjessä olleen suomalaispelaajan.