Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on seurannut innolla Patrik Laineen hurjaa menoa NHL:ssä.

Suomalaistähti valittiin helmikuun parhaaksi tulokaspelaajaksi sarjassa. Viimeistään se hiljensi puheet hyökkääjän tammikuuta hidastaneesta aivotärähdyksestä.

Mutta mikä on parantunut Laineen pelissä? Maurice nosti esille yllättäviä vahvuuksia.

– Patrikin puolustuspelaaminen on kuin yö ja päivä siitä, mitä se oli alkukaudella. Sen takia hän ja Mark Scheifele pystyvät viettämään ottelussa paljon enemmän aikaa hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, Maurice summasi medialle.

Samalla suomalaisen peli on kehittynyt myös muuten valtavasti. Monipuolisuus tuo uhkaa myös maalintekoon.

– Jokainen näkee hänen laukauksensa. Hänellä on uskomaton kyky löytää tilaa kentällä ja saada hyvä laukaisupaikka. Mutta hän on tehnyt isoja kehitysaskelia kiekollisessa pelissä ja erilaisten ratkaisuiden kanssa.

– Hänen jalkansa ovat tulleet vahvemmiksi ja kestävämmiksi. Se näkyy myös harjoituksissa. Hänestä on tullut fyysisesti vahvempi, valmentaja lisäsi.

40 maalia – mitä väliä?

Paljon on puhuttu siitä, kuinka monta maalia Laine pystyy tekemään vielä. Ylittyykö 40 maalin raja? Entä valitaanko suomalainen vuoden tulokkaaksi.

Maurice esitti uuden näkökulman keskusteluun.

– Jos hän ajatteleekin eri tavalla kuin sinä ja minä? Mitä jos häntä ei vain kiinnosta numerot? Hän vain haluaa tehdä maaleja jokaisella vaihdollaan.

Mauricen mukaan Laineen keskittyminen on muualla kuin tilastoissa. Ja jos tahti on tuonut jo nyt 31 osumaa, ei sitä kannata muuttaa.

– En halua hidastaa häntä ja sanoa, että tee 30 tai 35 maalia. Lopulta tärkein juttu on se, että miten hän pystyy kehittymään pelaajaksi, jonka kanssa me voimme voittaa. Hän on kehittynyt kiekottomassa pelissä merkittävästi.