Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue jatkoi sunnuntaina voittokulkuaan MM-kotikisoissa.

Pikkuleijonat esiintyi vakuuttavasti loppuunmyydyn kotiyleisön edessä, kun Slovakia kaatui lukemin 4-0.

Suomen neljä ensimmäistä osumaa syntyivät heti avauserässä, kun Emil Hemming, Heikki Ruohonen, Kasper Pikkarainen ja Joona Saarelainen onnistuivat maalinteossa.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta erään mahtui yksi ikävä tilanne, kun Ruohonen taklasi Slovakian pelaajaa sillä seurauksella, että tämä vietiin paareilla ulos kaukalosta. Slovakian pelaaja oli taklauksen jälkeen tajuissaan ja hänet vietiin jatkotutkimuksiin. Ruohonen sai tilanteesta pelirangaistuksen.

Kolmannessa erässä ei puolestaan nähty erikoisempia tilanteita, kun Slovakia ei saanut minkäänlaista kiriä aikaan. Näin ollen Petteri Rimpinen piti komeasti maalinsa puhtaana.

Voiton myötä Suomi on tällä hetkellä puhtaalla pelillä lohkokärjessä. Pikkuleijonat kohtaa vielä alkulohkovaiheessa Yhdysvallat. Ottelussa on panoksena lohkovoitto, joka voisi tuoda puolivälierissä vastaan ennakkoon helpomman vastustajan.

Löydät U18-MM-kisojen otteluohjelman, tulokset ja lohkotilanteet täältä.