SM-liigassa nähtiin syksyllä ikävä tapahtuma, kun yleisössä ollut katsoja sai sairaskohtauksen ja kuoli kesken pelin.

Tilanteesta huolimatta peli pelattiin normaalisti loppuun saakka. Tapaus herätti myös paljon kritiikkiä – monen mielestä Jyväskylässä pelattu peli olisi pitänyt keskeyttää ikävän tilanteen takia.

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo, että päätöksen taustalla ovat inhimilliset syyt. Sarja halusi suojella katsojan yksityisyyttä.

– Me olemme päättäneet, ettei pelejä lopeteta kesken. Tärkein pointti on kunnioitus. Omaiset eivät halua sitä julkisuutta, jota siitä silloin tulisi, Järvelä kommentoi Leijonat.comille.

Mikäli ottelu olisi keskeytynyt, olisi kuolleen katsojan nimi lähtenyt väkisinkin leviämään Järvelän mukaan sosiaalisessa mediassa.

– Jos katsoja kuolee kesken pelin, ei kukaan halua tietää hänen nimeään. Mutta jos peli keskeytyy sen takia, siitä tulisi ikuisiksi ajoiksi tietovisakysymys. Sitä me emme halua, kiekkopomo painottaa.

Kriisiapu aina puhelimen päässä

SM-liiga joutuu tänä päivänä huomioimaan erilaiset tilanteet sosiaalisen median takia aivan uudella tavalla.

Järvelä kiittelee, että sarjalla on käytössä jatkuvasti kriisiviestinnän ammattilaiset. Sen myötä eri tapauksiin pystytään reagoimaan oikealla tavalla.

– Meillä kriisikeskuskuksen ihmiset aina näppien päässä. Tarvittaessa saamme sieltä nopeasti apua siitä, miten minkäkin tapauksen kanssa pitäisi operoida, Järvelä kertoo.