Kaupatuksi tullut Valtteri Filppula pettyi aluksi siirtoonsa – ”Ei siinä auttanut kuin pakata tavarat”

© Kuva: Getty Images

Valtteri Filppula on uusin suomalainen ”leveän kadun öykkäreiden” paidassa. 32-vuotias konkarihyökkääjä siirtyi viime viikolla Tampa Bay Lightningista Philadelphia Flyersin riveihin.

Filppulalla on takanaan nyt kolme ottelua uudessa seurassaan ja hän valmistautuu parhaillaan seuraavaan otteluun, jossa vastaan asettuu Toronto Maple Leafsia. Suomalaishyökkääjä antoi Leijonat.comille haastattelun ottelun alla.

Kuinka hyvin olit selvillä treidimahdollisuudesta reilu viikko sitten?

– Olin kyllä muutama päivää ennen aikarajan umpeutumista. Stevieltä (Yzerman) tuli tieto, että on hyvinkin mahdollista, että johonkin päin tulee siirto. Siinä mielessä iso kiitos Stevielle siitä, että hän piti minut jatkuvasti ajan tasalla, jotta pystyin vähän valmistautumaan ennen siirtoa.

Kun kuulit, että treidi oli tapahtunut. Mikä oli ensireaktiosi?

– Ensin se oli vähän negatiivinen, sillä olin tykännyt olla Tampassa tosi paljon, eikä siinä mielessä ollut mikään hinku lähteä sieltä pois.

– Mutta ei siinä auttanut sitten mikään muu kuin pakata tavarat ja lähteä eteenpäin. Olen kuitenkin ollut mukana jo jonkin aikaa ja tiedän, että se kuuluu tähän maailmaan ja sitten aika nopeasti aloin keskittyä taas peleihin, mikä on se pääasia.

Flyersin entisiltä suomalaispelaajilta tärkeää tietoa

Sinulla oli 16 joukkueen lista, joihin sinut voitaisiin kaupata. Miksi Flyers mahtui listalle?

– Mielestäni niillä on ollut hyvä jengi. Sitten juttelin Kimen (Timonen) ja Villen (Leino) kanssa. He ovat pelanneet siellä ja molemmat ovat tykänneet kaupungista ja jätkistä.

– 16 joukkueen listaan mahtuu luonnollisesti aika monta jengiä, joista ei ole hirveästi tietoa. Sen takia oli tärkeää, että pystyi luottamaan ulkopuolisten sanaan tutuilta ja se teki listan tekemistä helpommaksi. Siinä mielessä olen ollut tyytyväinen valintaan.

Vajaa neljä kautta Tampassa. Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

– Mulla ei ole muuta kuin positiivisia asioita Tampasta. Hieno paikka asua, hieno paikka pelata ja loistava organisaatio. Hyviä jätkiä ja meillä oli pari hyvää kautta, jolloin päästiin aika lähelle mestaruutta. Ne ovat olleet hienoja hetkiä.

Haastettelu ja teksti: Kimmo Romanoff, Philadelphia