Olli Jokinen hehkuttaa NHL:n suomalaistaitureita: ”Nämä nuoret osaavat sen”

© Kuva: Getty Images

Ammattilaisuransa jääkiekkoilijana virallisesti tällä viikolla lopettanut Olli Jokinen ihmettelee, jos Florida Panthers ei etene kevään pudotuspeleihin.

38-vuotias Jokinen arvioi ennen kauden alkua, että Panthers lukeutuu itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin, mutta toisin on käynyt. Seura joutuu nimittäin tekemään kaikkensa, jotta pelit jatkuvat vielä runkosarjan jälkeenkin. Tällä hetkellä Panthers on konferenssissaan sijalla 12. Pudotuspeleihin etenee kahdeksan parasta.

– Olen vähän yllättynyt siitä, kuinka Panthersin kausi on sujunut. No, nyt vain muutama voitto putkeen ja asia on hoidettu. Minusta on yllätys, jos Panthers ei pääse jatkoon, Jokinen kommentoi NHL.comin verkkosivuilla.

NHL:ssä kasvaa erittäin lahjakkaita suomalaispelaajia

Nykyisin juniorijääkiekon parissa töitä tekevä Jokinen on innoissaan uudesta suomalaissukupolvesta. NHL:ssä pelaa tällä hetkellä sellaisia supernuoria, joista riittää iloa vielä pitkäksi aikaa.

– Suomalaiset ovat ylpeitä heistä ja saavat olla vielä monia, monia vuosia. Peli NHL:ssä on nykyisin nopeaa ja viihdyttävää. Nämä nuoret osaavat sen, Jokinen hehkutti.

Pääset NHL.com alkuperäisuutiseen tästä.