Patrik Laine, Auston Matthews ja Sebastian Aho. Siinä ovat ne pelaajat, jotka ovat tämän vuoden NHL-tulokkaista saavuttaneet vähintään 20 maalin rajapyykin.

19-vuotias Aho nousi 20 maalin kerhoon aiemmin viikolla, kun hän iski tehot 2+1 New York Rangersia vastaan. Suomalaishyökkääjän huippukautta täydentää vielä 18 maalisyöttöä.

Aho on pelannut häikäisevän tulokaskauden Carolina Hurricanesin paidassa. Kyseessä on niin upea kausi, ettei se ole missään nimessä saanut riittävästi ansaitsemaansa hehkutusta. Tämä johtuu toki siitä, että NHL:ään on saapunut kerralla lukuisasti huipputulokkaita.

Pitää kuitenkin muistaa, että viimeisen kahden vuoden NHL-varauksista ainoastaan neljä pelaajaa ovat tehneet tulokas- tai tällä kaudella enemmän maaleja kuin Aho. Kyseiset pelaajat ovat Jack Eichel, Connor McDavid, Laine sekä Matthews. Tämä on kova temppu suomalaishyökkääjältä, joka varattiin NHL:ään vuonna 2015 varausnumerolla 35.

Oulun Kärppien kasvatti on mukana vuoden tulokas -kilpailussa, mutta hän ei tule voittamaan sitä. Kannattaa kuitenkin muistaa, mitä hän on jo saavuttanut tällä kaudella. Tulevaisuus näyttää hyvin kirkkaalta.

Lähde: The Score