SM-liigassa yli 1 000 peliä pelannut ja hurjat kahdeksan SM-liigan mestaruutta voittanut Ilkka Mikkola jättää ison perinnön taaksensa.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo kokeneen puolustajan uran hakevan vertaistaan.

– Ei voi kuin hattua nostaa. Upea pelaaja ja upea ura. Hän on yksi suomalaisen jääkiekkoilun menestyneimpiä nimiä, Aho summaa Leijonat.comille.

Mikkolan ura on komea. Puolustaja on ollut Ahon mukaan läpi uransa mukaan unelmatapaus urheilupomolle.

– Hän on ollut johtajatyyppi aina. Ja samalla upea roolimalli nuorille pelaajille. Hänen toiminnassaan joukkueen etu oli aina edellä, Aho kiittelee.

Kärppien lisäksi Mikkola ehti edustaa urallaan TPS:ää, Jokereita ja Lukkoa. Kiekollisesti taitavan pakin viimeinen kausi oli haastava – siitä huolimatta uran lopetus oli koskettava hetki myös Kärpät-pomolle.

– Hän jättää valtavan perinnön suomalaiseen jääkiekkoon. Kahdeksan mestaruuden ura hakee vertaistaan. Enkä tiedä, nähdäänkö vastaavaa uraa enää koskaan. Se on melkoinen saavutus, jonka merkityksen tajuaa vasta pelaajauran päätyttyä kunnolla, Aho kiteyttää.

Jatkuuko ura kiekon parissa?

Vaikka pelaajaura on jo ohi, olisi Mikkolalla varmasti annettavaa vielä suomalaiselle jääkiekkoilulle. Sen myös Aho myöntää.

– Jotain keskusteluja on jo käyty. Hän on sellainen persoona, jolla olisi paljon jaettavaa vielä jääkiekolle. Mutta katsotaan rauhassa, Kärpät-pomo muotoilee.

Eli Kärpistä saattaisi löytyä jatkossakin joku rooli?

– Mikäli häneltä löytyy intoa, varmasti. Mutta niiden keskusteluiden aika on vasta myöhemmin, Aho vastaa.