TORONTO. Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen pääsi ensimmäistä kertaa irti tällä kaudella NHL:ssä, kun suomalaislupaus viiletti Toronto Maple Leafsin mukana yön kierroksella.

Nuori kiekkotaituri oli heti pirteällä pelipäällä Maple Leafsin kaatessa Florida Panthers lukemin 3-2. Vaikka tehoja ei tullut, oli Kapanen tyytyväinen iltapuhteeseensa. Leijonat.com tapasi nuoren kiekkotähden pelin jälkeen.

– Omasta mielestä pelasin aika hyvin. Tuntui, että tein jotain, enkä vaan heittänyt kiekkoa päätyyn ja pelannut pelkkää turvallista peliä, Kapanen summasi tyytyväisenä Leijonat.comille.

Rooli oli heti monipuolinen. Kapanen rehki ottelussa vajaat 12 minuuttia napaten tilastoihinsa kaksi laukausta, kaksi taklausta ja yhden laukauksen blokkauksen.

– Hoidin ehkä vähän enemmän sellaista puolustavaa roolia, mutta mulle käy mikä tahansa rooli kunhan pääsee pelaamaan ja sitä kautta tienaamaan valmentajan luottamusta, Kapanen summasi.

Odotettu palkinto

Kapanen ehti kokeilla jo viime kaudella yhdeksän pelin verran NHL-ryhmän matkassa. Vaikka tällä kaudella alle on tullut ainoastaan AHL-pelejä, oli hyppy sen avulla paljon helpompi.

– Tuntui hyvältä, kun tiesi vähän, mitä odottaa. Oli todella hauska pelata ja tuntui, että pääsin vauhtiin mukaan saman tien. Toivottavasti näitä pelejä tulee lisää, Kapanen kiteyttää.

Haastattelu: Kimmo Romanoff, Toronto