Naisleijonat lähtee kovin tavoittein perjantaina alkaviin MM-kisoihin.

Tarjolla on jälleen kasa kiinnostavia pelejä. Suomi on saanut kisoihin kiinnostavan ja monipuolisen joukkueen, jolta voi odottaa realistisesti menestystä.

Myös menneen kauden harjoitusottelut lupaavat hyvää. Suomi kaatoi alkuvuoden turnauksessa kisojen ennakkosuosikki Kanadan, mikä kertoo hyvää joukkueen vireestä. Myös joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen on kertonut joukkueen olevan hänen valmentajauransa kovin tähän mennessä.

Leijonat.com nostaa esille viisi pelaaja, joita kannattaa seurata alkavissa kisoissa:

Seuraa heitä:

Noora Räty, mv

Joukkueen kirkkain tähti on Suomi-sarjassa mainiosti pelannut Räty. Mikäli Naisleijonat haluaa haastaa USA:n ja Kanadan, vaatii se maalivahtiosaston täydellistä onnistumista. Kovissa paikoissa loistava Räty on joukkueen selkäranka ja tärkeä tuki.

Jenni Hiirikoski, p

Kokenut Hiirikoski toimii puolustuksen johtohahmona. Ruotsissa vahvasti pelannut puolustaja tuo kiekollista rauhallisuutta sekä vahvaa osaamista joukkueen alakertaan. Joukkueen pelillisiä johtohahmoja.

Riikka Välilä, h

43-vuotias Välilä on pelannut ensimmäiset arvokisansa jo 80-luvulla. Nyt konkari on joukkueensa ehdoton johtohahmo, jonka pelkkä läsnäolo rauhoittaa nuorempien kollegoiden tekemistä.

Petra Nieminen, h

17-vuotias Nieminen edustaa joukkueen nuorempaa sukupolvea. Joukkueen kuopus saapuu kisoihin mainiossa vireessä – kiekkotaiturilta voi odottaa myös MM-kisoissa luovia ratkaisuja. Niemisellä on allaan jo yhdet MM-kisat – se helpottaa USA:n turnaukseen lähtemistä.

Michelle Karvinen, h

Karvinen alkaa edustaa jo joukkueen kokeneempaa kaartia. Ruotsissa hurjat tehot iskenyt hyökkääjä pääsee MM-kisoihin hyvässä vireessä. Monipuolinen hyökkääjä on varmasti isossa roolissa myös tulevissa peleissä.