Leijonat aloitti valmistautumisen kohti kevään MM-kisoja vajaan viikon leirillä Unkarissa, jossa se kaatoi isäntämaan perjantaina maalein 6-1.

Ottelu palveli ensimmäistä MM-leiriryhmää hyvin, vaikka vastassa olikin selvästi heikompi joukkue. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Alussa meidän pelaamisesta näkyi hermostuneisuus, mutta oltiin tehokkaita ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli puolestaan meiltä ehkä paras. Päätöserässä otettiin pari aika turhaa jäähyä ja peli meni vähän rikkonaiseksi, Marjamäki kommentoi Leijonat.comille tuoreeltaan.

Suomen otteissa ilahduttavaa oli voiton ja maalien lisäksi se, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. .

– Tietenkin oli joukkueena tärkeää, että saatiin tällainen kokemus ja pelata yhdessä. Ykkösketju teki kolme maalia, joista yhden ylivoimalla, joka on aina positiivista. Tehokkuus on aina hyvästä. Se jäi päälimmäisenä mieleen, Marjamäki kehui Leijonat.comille.

Leijonien käskyttäjä jakoi myös kiitosta Unkarin jääkiekkoliitolle upeista puitteista ja tunnelmasta, joka välittyi ottelusta tv:n välityksellä kotikatsomoihin saakka. Unkarin leiri oli kokonaisuudessaan onnistunut.

Seuraavaksi vastassa Tanska

Suomen ottelut jatkuvat jo pian, kun joukkue kohtaa ensi viikolla Tanskan kahdesti. Ensimmäinen ottelu pelataan Mikkelissä ja toinen Lappeenrannassa. Marjamäen mukaan erilaiset joukkueet palvelevat hyvin Leijonia MM-kisojen alla.

– Tietenkin Unkari oli vähän erilainen joukkue ja pelasi varmasti eri tavalla kuin moni muu, mutta toisaalta ensi viikolla on edessä kovat pelit Tanskaa vastaan. Sitten kohtaamme vielä Slovakian, Tshekin ja Venäjän, joten on hyvä, että saamme kohdata erilaisia vastustajia, Marjamäki kertoi MM-kisaprojektin jatkosta.

Lue myös:

Leijonat mässäili maaleilla – tässä avauspelin suomalaistähdet

Leijonat murskasi Unkarin – onnistumisia laajalla rintamalla!