Leijonat päätti ensimmäisen MM-leirinsä komealla tavalla, kun joukkue murjoi Unkarin perjantai-iltana lukemin 6-1.

Ottelu oli odotetun kaltainen: suomalaisryhmä käveli ottelussa helppoon voittoon iskien jo kahden erän aikana taululle tylyt 6-0-lukemat. Yksipuolisuuden myötä kolmannesta erästä tuli lopulta melkoista seisoskelua – sen myötä Unkari pääsi iskemään päätöslukemat taululle.

Ottelu oli Leijonien osalta vielä ajoittain hakemista. Sen takia ottelusta ei kannata tehdä vielä kovin suuria johtopäätöksiä. Yksilötasolla joukkueesta erottui silti muutama pelaaja pirteillä otteillaan. Leijonat.com nostaa esille Unkari-pelin viisi suurinta suomalaisonnistujaa.

Leijonien onnistujat:

Olli Palola

Kaksi tehtyä maalia nosti Palolan leijonahyökkäyksen ykköstykiksi. Maltillisesti pelannut laituri oli lähellä myös hattutemppua. Vaikka Leijonien MM-matka on vasta alussa, osoitti SHL-taituri olevansa joukkueen hyökkäyksen johtohahmoja.

Miro Aaltonen

Aaltosen koko kausi on ollut sensaatiomainen, eikä meno näytä hyytymisen merkkejä kevään lähestyessä. Seitsemän maalia seitsemässä maajoukkuepelissä on hurja tilasto kenelle tahansa. Aaltonen taistelee tosissaan paikoista MM-kisoihin.

Antti Pihlström

Leijonakonkari jatkoi siitä, mihin Jokereiden matkassa alkukeväästä jäi. Pirteä ja energinen hyökkääjä oli alati esillä molemmissa päissä kenttää. Joka väliin änkevä Pihlström tunnetaan lähinnä nopeana polkukoneena – sen lisäksi hyökkääjä pystyy kiekollisena yllättäviin ratkaisuihin. Leijonien paras pelaaja illan taistossa.

Marko Anttila

Pihlströmin kanssa pelannut Anttila kuuluu myös avauspelin onnistujiin. Energistä, aktiivista ja kiekollisesti varmaa peliä pelannut hyökkääjäkolossi rakensi useamman huippupaikan.

Niko Ojamäki

Viidenneksi onnistujaksi nostetaan Ässistä tuttu Ojamäki, joka ei ujostellut maajoukkueen matkassa. Vaikka pisteitä ei tullutkaan, rakenteli hyökkääjä useamman hienon paikan röyhkeillä nousuillaan. On kiinnostavaa nähdä, saako nuori hyökkääjä pidettyä pelirohkeutensa, kun pelinopeus kasvaa ja vastukset kovenevat.

Lue myös: Leijonat murskasi Unkarin – onnistumisia laajalla rintamalla!