Pikkuleijonat viime keväänä MM-kultaan torjunut Ukko-Pekka Luukkonen on valmis toistamaan viime vuoden sensaation.

Nuori HPK-vahti saapui MM-leirille suoraan toisista kultajuhlista. Luukkonen oli isossa roolissa, kun HPK juhli nuorten SM-liigan mestaruutta kaatamalla Ässät finaalissa. Tuon mestaruuden juhlinta jäi yhden päivän mittaiseksi.

Sen jälkeen katseet kääntyvät jo tulevaan. Leijonat.com tapasi rauhallisen vahdin, joka kertoi olevansa innoissaan tulevista alle 18-vuotiaden arvokisoista.

– Yksi päivä riitti juhlintaan hyvin. Nyt katseet on jo tämän joukkueen matkassa. Tämä tuntuu nyt erityisen hienolta: näihin MM-kisoihin on tehty paljon töitä oman ikäluokan kanssa, Luukkonen summaa Leijonat.comille.

Viime keväänä Luukkonen nousi hieman yllättäenkin Pikkuleijonien sankariksi, kun HPK-lupaus torjui itsensä ensin joukkueen ykkösvahdiksi. Lopulta rauhallinen vahti oli joukkueen kulmakiviä mestaruusjuhliin päättyneessä turnauksessa.

– Viime vuonna kisoihin pääsy tuli itsellekin hieman puskista. Sen takia lähtökohdat peleihin on nyt aika erilaiset. Mutta ei sitä sen enempää mieti. Tavoite on sama: MM-kultaa lähdetään hakemaan, nuori vahti muotoilee rauhallisen itsevarmasti.

Sinkoilu vähentynyt

Luukkonen pääsee tämän vuoden kisoihin vuoden kokeneempana. Mutta miten vahti itse kokee kehittyneen yhden kauden aikana?

– Otteisiin on tullut lisää tasaisuutta ja varmuutta. Peli ei ole enää sellaista sinkoilua. Pelaamiseen on tullut paljon malttia.

Tämän vuoden kisoihin on helpompi lähteä. Viime keväänä Luukkosen mukaan osa energiasta meni itsensä ja osaamisensa todisteluun.

– Tunnen nyt joukkueen paremmin. Ehkä sen myötä ei mene niin paljon energiaa siihen, että pitäisi näyttää koko ajan, mitä osaa. Nyt sitä luottaa jo paljon enemmän omaan tekemiseen, Luukkonen kiteyttää.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat alkavat 13. huhtikuuta Slovakiassa.