19-vuotias suomalaishyökkääjä Henrik Borgström on voittanut Yhdysvaltain yliopistomestaruuden. Hänen edustamansa Denver kukisti viime yönä Suomen aikaa Minnesota-Duluthin joukkueen maalein 3-2. NCAA:n mestaruusottelua seurasi paikan päällä huikeat 19 783 katsojaa.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä alkoi Denverin sekä hyökkääjä Jarid Lukoseviciuksen show. 22-vuotias kanadalaishyökkääjä iski ensimmäisen viiden minuutin aikana kahdesti, vieden Denverin 2-0-johtoon. Tämän jälkeen Minnesota-Duluth sai tärkeän kavennusosuman, mutta Lukosevicius iski perään uudelleen. Näin ollen ottelun päätöserään lähdettiin 3-1-lukemista.

Kolmannessa erässä ajassa 54.39 finaali meni jännäksi, kun Minnesota-Duluth tuli maalin päähän Riley Tuften maalilla. Tämän jälkeen Denver kuitenkin kesti ja juhlat olivat valmiina alkamaan.

Borgström ei onnistunut finaalissa tehopisteiden valossa, mutta kokonaisuudessa hän lukeutui läpi koko kauden joukkueensa avainpelaajiin. Runkosarjassa suomalainen iski 36 otteluun komeat tehot 22+21=43. Kauden aikana hän tuli tunnetuksi huikeista yksilösuorituksistaan. Myös finaalissa suomalainen sai hehkutusta muutamista näyttävistä harhautuksistaan.

Borgströmille kausi oli ensimmäinen Denverin yliopistojoukkueessa.