Suomalaislupaus Eeli Tolvanen, 17, tekee päivittäin lujasti töitä NHL-unelmansa eteen. Vuonna 2015 hän suuntasi unelmansa perässä Pohjois-Amerikkaan.

Tolvasella on nyt takanaan kaksi kautta Yhdysvaltain pääjunioriliigassa USHL:ssä. Hän iski tällä kaudella pelaamissaan 52 ottelussa komeat tehot 30+24=54, joka oli roima parannus edelliskauteen verrattuna. Espoon Bluesin kasvatti lukeutui sarjan tehokkaimpiin maalintekijöihin.

– Hänellä on loistavat taidot ja pelikäsitys. Hän pelaa vauhdikasta peliä ja on erittäin vaikea pideltävä. Hän luo hyökkäyspäässä vaarallisia tilanteita nopealla laukauksellaan, joka lähtee hienosti vauhdista. Hän löytää myös vapaat kaverit tarkoilla syötöillään, Central Scoutingin David Gregory hehkutti NHL.comille.

Seuraavaksi Bostonin yliopistojoukkueeseen

Tolvasen uralla odottaa ensi kaudella seuraavat haasteet, kun hän siirtyy pelaamaan Yhdysvaltain yliopistoliigaan (NCAA), jossa hän edustaa Bostonin yliopistojoukkuetta. Suomalaisnuoren mukaan suunta on oikea.

– Minun on hankittava vielä lisää kokoa ja voimaa. Yliopistokiekko on minulle paras vaihtoehto. Siellä ei ole otteluja kovinkaan paljon, joten voin keskittyä arkipäivinä treenaamiseen, Tolvanen kertoi NHL.comille.

Suomalaislahjakkuus lukeutuu maamme lupaavimpiin jääkiekkoilijoihin. Kuluneella kaudella hän tuli osalle suomalaisista tutuksi alle 20-vuotiaiden MM-kisoista, jossa hän iski kuuteen otteluun tehot 2+4.