Leijonien maalilla torjuvan Joni Ortio on sopeutunut nopeasti takaisin eurooppalaiseen pelityyliin.

Vaikka kausi ruotsalaisseura Skellefteå AIK:n kanssa päättyi pettymykseen SHL:n pudotuspeleissä, oli Ortion oma vuosi menestys. 25-vuotias torjuja pelasi läpi kauden hyvällä tasolla suurseuran maalilla.

Jos viime kausi NHL:ssä oli vaikea, löysi suomalaisvahti nopeasti tutun vireensä Euroopasta.

– Ruotsissa pelataan todella hyvää lätkää. Ja kaikki asiat on hoidettu vimpan päälle. Ei Pohjois-Amerikka tai NHL mielestä ole unohtunut – ne asiat menevät kuitenkin omalla painollaan, Ortio summaa tilannettaan Leijonat.comille.

Hyvät otteet palkittiin myös jatkosopimuksella. Ruotsin suurseura vahvisti, että Ortio pysäyttelee kiekkoja myös ensi kaudella Skellefteån maalilla.

Kova taistelu Leijonissa

Ennen tulevaa kautta Ortion keskittyminen on nyt Leijonien matkassa. Suomalaisvahti aloitti taipaleensa vakuuttavasti, kun torjuja nollasi Tanskan 3-0-voiton yhteydessä.

Vaikka Tanska-pelit ovat vasta harjoitusotteluita, kertoo Ortio olevansa mielellään taas maajoukkueen matkassa. SHL-pudotuspelit jätti karvaan maun keväälle.

– Loppu oli katkera. Ensimmäinen fiilis matkalla kotiin oli heti sellainen, että alkaisipa seuraava kausi jo heti. Paljon jäi hampaankoloon. Sieltä jäi paljon nälkää näihin peleihin, Ortio alleviivaa.

Taistelu leijonavahdin paikoista on kova. Ortio taistelee tällä hetkellä ykköstorjujan viitasta Harri Säterin ja Juha Metsolan kanssa. Tämän ohella joukkueeseen saattaa tulla myös lisävahvistuksia maalinsuulle.

Ortio kertoo olevansa valmis kovaan taisteluun.

– Se ei eroa muista keväistä. Meillä on tässä kolme todella hyvää jätkää ja veskaria. Ei me tuolla toisiamme nilkoille lyödä – ammattiurheilijoina kaikki tiedostamme, mikä on homman nimi. Se on meille helppoa, Ortio kiteyttää.

Taistelu MM-kisapaikoista jatkuu jo tulevalla viikolla, kun Leijonat matkaa Slovakiaan. Siellä joukkue kohtaa kotijoukkueen kahdessa harjoituspelissä.

– Meillä on pirun hyvä nippu kasassa. Ryhmässä on heti paljon kovia nimiä mukana, mikä on hyvä. On tärkeää, että saadaan useampi yhteinen viikko alle. Se on tulevaisuutta ajatellen hyvä homma, Ortio povaa.

Ilari Isotalo, Lappeenranta
Twitter: @IlariIsotalo