Pikkuleijonat koki myöhään sunnuntai-iltana kirvelevän tappion, kun upea MM-turnaus päättyi hopeisissa tunnelmissa.

USA oli läpi finaalipelin parempi ja nappasi lopulta ansaitusti MM-kultaa lukemin 4-2. Suomi yritti saada kamppailun lopuksi vielä kirivaihdetta käyntiin – se tyssäsi kuitenkin tiiviisti puolustaneeseen USA-viisikkoon.

Leijonat.com nostaa esille kolme syytä, miksi Leijonien muuten upea MM-turnaus sai vaisun lopun.

1. Tiivis USA

– USA oli sunnuntaina parempi joukkue. Ryhmä puolusti tiiviisti ja tukki keskialueen tunnollisesti. Sen myötä aiemmissa peleissä tehojaan tehneet suomalaistähdet jäivät varsinkin ottelun toisessa ja kolmannessa erässä lähes kokonaan ilman tehopaikkoja.

2. Menikö näyttämisenhalu yli?

– Jos USA hyökkäsi läpi pelin järkevästi ja organisoidusti, meni Pikkuleijonien peli varsinkin finaalin loppupuolella yksinyrittämiseksi. Sen myötä Suomi hyökkäsi useasti alivoimaisena – pelistä tuli nopeaa päästä päähän koheltamista, mikä sopi täydellisesti USA:n pelisuunnitelmaan.

3. Ylivoimapeli sakkasi pahassa paikassa

Pikkuleijonilla oli myös sunnuntaina saumat päästä peliin mukaan ylivoimalla. Ratkaisevissa paikoissa kiekko kuitenkin pomppi. Kun USA:n maalilla torjunut Dylan St. Cyr hoiti omat hommansa vakuuttavasti, tylsistyi Pikkuleijonien ykkösase pahassa paikassa.