Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja haluaa saada joukkueensa kaudeksi 2018-19 jääkiekon SM-liigaan. Asiasta kertoi llta-Sanomat.

Espoo Bluesin tarina päättyi kauteen 2015-16, jonka myötä Salonoja perusti kaupunkiin uuden joukkueen Unitedin. Kuluneella kaudella espoolaisjoukkue oli mukana toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä, jossa se marssi heti pronssille.

– Me aiomme palata SM-liigaan vuoden päästä, siis kaudeksi 2018–2019. Se on ehdoton vaatimuksemme liigalisenssien myöntämisestä vastaavalle lisenssitoimikunnalle. Aiomme jättää hakupaperimme viimeistään ensi syksynä, Salonoja naulasi Ilta-Sanomille.

SM-liiga on suljettu sarja, jonka vuoksi sieltä ei voi tällä hetkellä pudota eikä sinne voi nousta. Muun muassa viimeisimpänä joukkueena SM-liigaan liittynyt Mikkelin Jukurit nostettiin sarjaan kabinettipäätöksellä.

Salonojan mukaan United täyttää kaikki tarvittavat kriteerit, joilla heille voitaisiin myöntää liigalisenssi.

– Täytämme kaikki vaadittavat kriteerit kirkkaasti. En ymmärrä, jos joku jotain muuta väittää. Emme ole voittaneet Mestistä, mutta kyllähän kolmas sija on väkevä näyttö osaamisestamme.

– Tuntuisi naiivilta väittää, että Mestiksen ykkössija olisi jotenkin oleellisesti kolmatta sijaa parempi pohja liiganousua varten, Salonoja näkee.

Pääset lukemaan Ilta-Sanomien alkuperäisuutisen täältä.