TPS on tehnyt kovia vahvistuksia seuran johtoportaaseen.

SM-liigaseura kertoi tiistaina, että leijonalegenda Saku Koivu aloittaa organisaation uudessa johtoryhmässä.

Johtoryhmään kuuluvat liigajoukkueesta vastaavan Antero Niittymäen lisäksi valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi, jonka vastuulla on A-, B- ja C-juniorit, sekä Koivu, joka vastaa jatkossa seuran A-, B- ja C-ikäisten yksilöiden kehittämisestä.

– Mikalla ja Sakulla on kova draivi kehittää TPS:ää. Tiedän, että molemmat laittavat itsensä täysillä likoon pelaajien ja koko TPS-yhteisön puolesta. Saku uskaltaa esittää koviakin kysymyksiä ja kyseenalaistaa asioita, mikä puskee TPS:n toimintaa yhä eteenpäin. Sakun peliura on millä mittarilla tahansa täysin poikkeuksellinen, ja hän pystyy kokemuksensa avulla ohjaamaan vaikka kädestä pitäen nuoria pelaajia, Niittymäki kertoo seuran tiedotteessa.

Kaskinen päävalmentajaksi

Samalla TPS kertoi ensi kauden liigajoukkueen kuulumisista. Seura ilmoitti Kalle Kaskisen hyppäävän joukkueen peräsimeen.

Kaskinen on toiminut KHL:n ohella myös Leijonien valmennuksessa. Hän toimii myös perjantaina alkavissa kisoissa osana Suomen valmennusta.

– Tartun uuteen haasteeseen kovalla innolla, mutta samalla nöyrin mielin – kotikaupungin liigajoukkueen päävalmentajan pesti on kunnia-asia. Uskon avoimuuteen sekä vahvaan yhteistyöhön, ja niitä tulen vaatimaan kaikilta TPS-tekijöiltä, Kaskinen sanoo.