Leijonien joukkueeseen juuri ennen kisoja noussut Mikko Lehtonen ei sano suurelle osalle kiekkoyleisöstä vielä mitään.

Hämäävämmäksi tilanteen tekee, että SM-liigassa pelasi tällä kaudella puolustajan täyskaima. Leijoniin valittu Lehtonen viihtyy Kärpistä tutun hyökkääjäkolossin sijaan pakin paikalla.

Leijonat.com tapasi Turusta maailmalle lähteneen pakin, joka juhli tuoreeltaan SHL:n mestaruutta ruotsalaisseura HV71:sen kanssa.

– Tässä ehti muutaman päivän juhlia. Se riitti – nyt raikkaana kohti uutta turnausta ja mestaruusjahtia, Lehtonen summaa Leijonat.comille.

Lehtosen kausi on ollut jo nyt vaiheikas. Pakki aloitti syksyn KooKoossa. Siellä joukkueen peli kuitenkin takkusi ja lopulta pakki jatkoi tietään Ruotsiin. SHL:ssä pelit sujuivat hyvin ja Lehtonen nousi heti isoon rooliin kovassa joukkueessa.

– Oli huikea kokemus päästä kovaan liigaan ja seuraan. Tykkäsin pelata heidän tyylistä lätkää. Nautin kyllä, Lehtonen muistelee.

Viime kevät auttaa

Lehtonen ei ehdi vetää uuden joukkueen kanssa montaa harjoitusta alle ennen perjantain avauspeliä. Leijonien GM Jere Lehtinen muistuttaa, että pakki oli onneksi jo viime keväänä aivan MM-kisojen kynnykselle joukkueen mukana.

Sen ohella nuorukainen on ehtinyt pelata tällä kaudella kahdessa maajoukkueturnauksessa.

– Hän tekee hyvin hommia ja kehittyy paljon. Hän pelasi itselleen Ruotsissa ison roolin ja loisti varsinkin kevään tosipeleissä. Hyvin liikkuva puolustaja, joka hoitaa oman pään varmasti. Samalla hän pystyy myös kiekon kanssa hyviin ratkaisuihin, Lehtinen summaa Leijonat.comille.

Lehtonen saattaa saada myös MM-jäillä heti ison roolin. Nuorukainen viiletti keskiviikkona Pariisissa yhdessä kokeneen Juuso Hietasen rinnalla. Hyvä peruspuolustaja haluaa tuoda pakkiparin tekemiseen monipuolisia vahvuuksiaan.

– Nämä ovat kaikki kovia pelejä. Saa laittaa itsensä ihan täysin likoon. Mutta olen intoa täynnä, Lehtonen summaa.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo