Leijonat.comin ja Bar & Bistro Kipinän asiantuntijavieraana Suomen avausottelussa Valko-Venäjää vastaan vieraillut Jari Rita, on varma, että Suomen peli tulee paranemaan jatkossa.

MM-pronssimitalisti muistutti, että voitolla on aina hyvä jatkaa.

– Jos Suomi lähti koko turnaukseen vähän altavastaajana, niin seuraavaan otteluun Ranskaa vastaan joukkue hyökkää taas selvänä ennakkosuosikkina. Samanlainen alku sunnuntaina kuin Valko-Venäjää vastaan – ja sitten sama tahti koko ottelun ajan.

– Se toisi varmasti hyvän tuloksen.

Valko-Venäjä-pelistä löytyi paljon positiivista vaikeuksista huolimatta. Rita antoi kiitosta Suomen ylivoimapelaamiselle.

– Mielestäni Suomen ylivoimapeli pyöri hyvin. (Veli-Matti) Savinaisen maali oli erityisen hieno, mutta muitakin aihioita oli. Ylivoimaan tarvitaankin onnistumisia, jotta se hioutuu ratkaisupeleihin mennessä.

– Sieltä voidaan sitten odottaa ratkaisumaaleja.

Ritan mukaan Suomen koko potentiaalia ei todellakaan nähty avauspelissä.

– Siitä nähtiin jotain ensimmäisessä erässä. Joukkuetta on kritisoitu hirveästi, mutta ensimmäisessä erässä he pelasivat erinomaista lätkää.

– Matka menestykseen on kuitenkin pitkä ja esimerkiksi Venäjä sekä Kanada ovat todella kovia joukkueita. Suomelta vaaditaan hyvää yhteispeliä. Pelejä on paljon jäljellä vielä ennen ratkaisuja, joten tästä – voiton jälkeen – hyvä jatkaa Ranskaa vastaan ja koko turnausta.

Suomen seuraava ottelu on sunnuntaina alkaen kello 21.12. Noin 40 minuuttia ennen ottelun alkua Kipinän asiantuntijatuolille tulee NHL:n supertähtiosastoon noussut Rasmus Ristolainen.

Ristolaisen kuulumisia ja arvioita Ranska-ottelusta voit seurata myös Leijonat.comin Facebook-sivujen LIVE-striimissä.

Lue myös: NHL-tähtiä ja maajoukkuekonkareita – Leijonat.com vahvistuu MM-kisoihin kovilla asiantuntijoilla