PARIISI. Jääkiekon MM-kisojen yksi suurimmista onnistujista löytyy yllättävästä suunnasta, nimittäin selostuskopista.

27-vuotias Julius Sorjonen (pääkuvassa keskellä) on tullut hetkessä tunnetuksi jääkiekkoselostajaksi. Kyseessä ei ole kuitenkaan aivan uusi tuttavuus, sillä hän on selostanut jo kahden viime kauden ajan jääkiekkoa tv:ssä sekä radiossa.

– Olen selostanut C Morelle (entinen MTV Sport) CHL:ää ja SHL:ää. Luulen, että näiden pelien avulla, on tullut selväksi, mitä minulta saa, kun laittaa selostamoon. Tätä kautta minut on ilmeisesti haluttu myös MM-lähetyksiin, Sorjonen kertoi Leijonat.comille.

Käynnissä olevissa MM-kilpailuissa Sorjonen ei selosta vielä Leijonien otteluita, mutta hän on ollut äänessä monien muiden maiden kohtaamisissa.

Tunteella pelissä elävä selostaja on tarjoillut kotikatsomoihin viihdettä asiantuntevalla ja sykettä nostattavalla selostustyylillään.

– Palautetta on tullut todella paljon ja se on ollut pääosin positiivissävytteistä. Joku viisas on joskus sanonut: ”Jos kukaan ei sano mitään, niin yleensä silloin menee ihan hyvin. Ainakaan ketään ei ole suututettu.”

– En osannut odottaa ennakkoon mitään. Hyvä että jengi on tykännyt, koska katsojia vartenhan tätä tehdään, Sorjonen kiitteli.

Kirkkain unelma saavuttamatta

Rovaniemeläislähtöinen Sorjonen on seurannut monien tunnettujen selostajien toimintaa pitkään ja tarkkaan. Esikuvista hän on ottanut myös vaikutteita omiin toimintapoihinsa.

Antero Mertaranta on ollut se, joka on sytyttänyt kipinän itselle. Vuosien varrella myös nimet Jani Alkio, Tuomas Virkkunen ja J-P Jalo ovat olleet erityisesti omassa kuuntelussa.

Uudeksi Mertarannaksi ei voi kuitenkaan kukaan tulla, eikä Sorjonen haluakaan kuin vertauskuvallisesti.

– Uudeksi Mertarannaksi ei voi tulla. Mertsi on aivan one of the kind. Vaikutteet voivat jollain tapaa kuulua, mutta toivon että ulosanti olisi kuitenkin Julius Sorjosta.

Selostajan ammatista aina haaveillut Sorjonen elää nyt unelmaansa. Yksi kirkas tavoite on kuitenkin vielä saavuttamatta ja sitä kohti tehdään kovasti töitä.

– Unelmani on ollut toimia selostajana, joten elän joka päivä unelmaani, kun lähetys alkaa. Luulen, että melkein kaikilla lätkäselostajilla on unelmana selostaa myös Leijonien pelejä – se sama unelma on myös minulla, Sorjonen naulasi loppuun.

Miikka Lahtinen, Pariisi
Twitter: @miikka_lahtinen