PARIISI. Suomalaisfaneja on saapunut Pariisiin seuraamaan jääkiekon MM-kisoja arviolta noin 3000 ihmistä.

Pariisin B-lohkossa suurena puheenaiheena on muun muassa alkoholin myynti, jota ei myydä ollenkaan AccorHotels areenalla lippujen tarkastusalueen jälkeen.

Samassa rakennuksessa, ennen lippujen tarkastusta on kuitenkin ravintola, jossa myydään alkoholia. Leijonien fanit ovat saaneet kantaa olutta sitä kautta myös peleihin, mutta kaikilta se ei ole onnistunut.

– Ensinnäkin, kun me tultiin sisään, niin meillä oli käsitys, että tänne saa tuoda olutta, jos ostaa areenan sisältä. Me ostettiin kahdeksan kaljaa, eikä päästy sisään. Me katsottiin sitten eka erä pubissa ja toinen erä puhelimesta samalla kun juotiin bisset, suomalaisfanit Tommi ja Tatu kertoivat Leijonat.comille.

Suomen peli ei vakuuta faneja

Suomen MM-turnaus on alkanut kivisesti, kun joukkue on voittanut kolme ja hävinnyt kaksi otteluaan. Otteet eivät ole myöskään vakuuttaneet paikalle matkustaneita kannattajia.

– Ei se mitään hyvää kiekkoa ole ollut. Suomalaiset on liian kohteliaita – me annetaan muiden voittaa ja ollaan taas finaalissa. Siellä on sitten vastassa Venäjä tai Kanada. Näin se vaan menee, Suomen joukkueeseen uskovat fanit kertoivat.

Myöskään päävalmentaja Lauri Marjamäki ei saa tyrmäystä fanien toimesta.

– En lähde lynkkaamaan Marjamäkeä. Mua vähän vituttaa, että hävitään Ranskalle ja joka lööpissä on, että antakaa potkut sille.

Myös yksi kysymys nousee aiheen myötä fanien mieleen:

– Johtuuko se valmentajasta, ettei me saatu kaikkia hyviä jätkiä? Et onko siellä jotain ongelmaa? Tommi ja Tatu pohtivat haastattelun päätteksi, lähettäen samalla toimittajalle toiveen asian selvittämiseksi.

Miikka Lahtinen, Pariisi
Twitter: @miikka_lahtinen