JYP latasi maanantaina tiskiin tulevan SM-liigakauden kovimman hankinnan, kun hyökkääjä Jarkko Immonen solmi seuran kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

Samalla ympyrä sulkeutui, sillä 35-vuotias konkarihyökkääjä totesi kahdeksan vuotta sitten, lähtiessään JYPistä, että hän palaa vielä jonain päivänä kotiin. Tämän myötä Immosen paluuta oli JYP-fanien keskuudessa odotettu jo pitkään.

Vaikka jyväskyläläisseura sai riveihin miehen, jonka parhaat pelivuodet ovat jo takanapäin, on kyseessä siltikin SM-liigatasolla huippuluokan vahvistuksesta. Immonen on edelleen kovan luokan pelimies, eikä hänen arvoaan voi mitata vain peliesitysten perusteella. Rantasalmen sulttaani on merkittävä tekijä seuralle niin jäällä kuin sen ulkopuolella.

Hurja sentteriosasto

Immosen tulon myötä JYP kasaa myös koko sarjan kovinta sentteriosastoa.

Keskustaa ovat jo aiemmin miehittäneet muun muassa Antti Suomela sekä Juha-Pekka Hytönen. Tässä huomionarvoista on se, että Suomela paukutti vasta toisella liigakaudellaan jo 45 (22+23) tehopistettä. Hytönen heräili vaikeamman alkukauden jälkeen viimeistellen hänkin komeat 39 (17+22) pistettä.

Immosen, Suomelan ja Hytösen lisäksi huhupuheissa liikkuu sentteri Miika Lahden nimi. Entinen JYP-pelaaja ei ole jatkamassa uraansa Kiinassa, eikä Jyväskylään paluu ole poissuljettu vaihtoehto.