PARIISI. Leijonat kohtaa tiistaina alkulohkon viimeisessä kamppailussa Kanadan.

Leijonilla on kuuden ottelun jälkeen kasassa neljä voittoa sekä kaksi tappiota. Jatkopaikka on jo sinetöity, mutta loppullinen lohkosijoitus on vielä auki.

Kanada on Leijonille tämän hetkisen MM-turnauksen kovin haaste, sillä vastaan asettuu neljä kentällistä NHL:n huippunimiä.

Leijonat.com listasi alle kolme suomalaispelaajaa, joita ottelussa kannattaa tarkkailla.

SEURAA HEITÄ:

Harri Säteri

Suomi saa kiittää Sveitsi-voitosta juuri Säteriä. Suomalaisvahti kaappasi ykkösvahdin paikan itselleen Sveitsi-ottelussa, kun hän venyi muutamiin huippupelastuksiin.

27-vuotias maalivahti on pelannut mahtavan kauden, eikä miehelle ole sattunut paljoa virheitä. Säteri on Kanada-ottelussa suuressa roolissa. Tarjoaa jälleen Leijonille saumat voittoon.

Mika Pyörälä

SM-liigakauden paras pelaaja on hoitanut myös Leijonissa ruutunsa mallikkaasti. Tekee valtavasti näkymätöntä työtä, jonka myötä ei saa kovinkaan paljon huomiota. Pyörälä ei ole mässäillyt turnauksessa vielä tehopisteillä, mutta taitaa tarvittaessa senkin puolen. Pystyy pelaamaan millä vain paikalla hyökkäyksessä. Takuuvarma suorittaja, jonka kädet eivät tärise kovassakaan paikassa.

Juuso Hietanen

31-vuotias Hietanen on Leijonien konkarisosastoa. Kokenut puolustaja lukee hyvin peliä ja tekee paljon fiksuja ratkaisuja. Hietanen on Leijonien puolustuksen parhaimmistoa. Osunut MM-turnauksessa jo kahdesti – ja lisää voi olla luvassa.

Miikka Lahtinen, Pariisi
Twitter: @miikka_lahtinen