Ruotsalaislehti Aftonbaldetin toimittaja Mats Wennerholm uskoo, että Ruotsi voi kaataa Suomen huonommallakin pelillä.

Tre Kronor lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkini, sillä joukkueesta löytyy ennätykselliset 19 NHL-vahvistusta. Yksittäisissä otteluissa voi kuitenkin käydä mitä vain.

– Ruotsi voittaa ilman hyvää peliä ja näen sen vahvuudeksi.

William Nylander ja Nicklas Bäckströmillä on erinomaisia ominaisuuksia, joita vaaditaan puolustavan suomalaisen betonimuurin murtamiseksi. Loput hoitaa Henke (maalivahti Henrik Lundqvist), Wennerholm kirjoittaa näkökulmassaan.

Suomea on varottava, mutta reitti finaaliin helpottui

Ruotsalaistoimittajan mukaan Suomen USA-voitto oli Ruotsille jättipotti ja joukkueella on enää yksi este ylitettävänään, ennen MM-finaalia.

– Kuten näen, Ruotsi on saanut unelmakortin MM-finaaleihin. He vapautuivat Kanadan ja Venäjän kohtaamisesta välierissä ja nyt myös nuorista Yhdysvalloista.

– Ruotsi on parempi kuin Suomi, vaikka tällaisissa otteluissa on aina muita ainesosia. Kyse on siitä, että meidän täytyy olla nöyriä MM-turnauksessa kuolleista noussutta Suomea vastaan. Lauri Marjamäen puolustavasta taktiikasta Yhdysvaltoja vastaan tuli hitti. Nyt he ovat altavastaajia, ilman vaatimuksia. Se on aina tappava yhdistelmä, Wennerholm varoitteli loppuun.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat lauantaina kello 20.15 alkavassa MM-välierässä.