Entinen leijonahyökkääjä Juha Lind kertoi Bar & Bistro Kipinän asiantuntijavieraana urastaan Jokereissa.

Lind oli helsinkiläisseuran kasvatti, joka nousi 1990-luvun alkupuolella mukaan edustusjoukkueen rinkiin. Jokereilla oli tuohon aikaan koossa kova joukkue, joka harjoitteli luonnollisesti kovaa. Yksi asia kuitenkin mullisti harjoittelun.

– Aloin itse pelaamaan -90 alkupuolella Liigassa ja isoimpia juttuja oli, kun Jokereihin tuli yleisurheilupuolelta fysiikkavalmentaja. Tähän päivään saakka joukkueurheilussa oli vallinnut sellainen ajatusmaailma, että kaikki tekee vähän samaa – eli kaikki juoksee 10 kilometriä tai kaikki vetää punttia samoilla raudoilla.

Hirvosen Jussi oli tämä Jokereiden fysiikkavalmentaja, joka tuli yleisurheilupuolelta ja rupesi harjoituttamaan jokaista yksilönä, Lind avasi Bar & Bistro Kipinässä.

Jokereiden ammattimainen harjoittelu tuotti todellakin tulosta, sillä Lind voitti helsinkiläisseurassa kolme Suomen mestaruutta sekä yhden hopean, ennen kuin hän siirtyi kaudeksi 1997-98 Dallas Starsiin.

Voit katsella Lindin haastattelun alta.