Niko Kapanen ilmoitti mittavan peliuransa päättymisestä. Leijonalegenda avasi syitä päätöksen taustalla HPK:n verkkosivuilla.

Mittavan uran myös maajoukkueessa tehnyt hyökkääjä on kärsinyt viimeisten neljän vuoden aikana lukuisista loukkaantumisista. Kroppa on tarvinnut myös leikkaushoitoa ja nyt miehestä tuntui, että on oikea aika lopettaa.

– Päätöksen tein perhettä ja omaa kroppaa kuunnellen. Voidaan sanoa, että fyysiset rajat tulivat vastaan, Kapanen kertoo.

Mies pelasi maajoukkueessa peräti kymmenet MM-kisat ja kahdet olympialaiset. Palkintokaapista löytyy MM-kulta alle 20-vuotiaissa ja A-maajoukkueessa.

Uran kohokohtia maailmanmestaruuden lisäksi oli 397 runkosarjaottelua NHL:ssä.

– NHL:ään pääseminen oli suuren haaveen toteutuminen ja samalla todistus itselleni siitä, että pystyin pelaamaan maailman parhaassa liigassa. Olen tyytyväinen myös valintaani siirtyä KHL:ään oikeassa vaiheessa uraani. Kaksi mestaruutta Kazanissa viiden vuoden aikana on kova suoritus. Suomen edustaminen maajoukkueessa on ollut kunnia-asia ja olen ylpeä päästyäni mukaan. Maailmanmestaruus on upea saavutus. Eniten urallani arvostan olympialaisissa pelaamista Suomen paidassa.