Sami Vatasen NHL-ura Anaheim Ducksissa on tullut tiensä päähän, arvelee TSN:n Darren Dreger.

25-vuotias suomalaispuolustaja on edustanut Anaheimia koko uransa ajan, mutta uuden NHL-seuran, Vegas Golden Knightsin mukaantulo sekoittaa kuvioita.

Anaheim on pakotettu kauppaamaan yhden puolustajan, sillä se ei voi suojata kaikkia puolustajiaan, jotka ansaitsisivat suojauksen. Puolustuksessa Kevin Bieksalla on siirron estävä pykälä, jonka vuoksi hänet on pakko suojata. Tämän lisäksi Cam Fowler, Hampus Lindholm ja Josh Manson tullaan mitä todennäköisimmin suojaamaan.

Tästä syystä Vegasille on jäämässä tarjolle Vatanen, jonka Anaheim yrittää kaupata lauantaina toiseen seuraan, ettei juuri Vegas nappaisi suomalaista ilman siirtokorvausta.

Aiemmin Anaheimin puolustajista siirtohuhuissa oli vahvimmin Cam Fowler, mutta Dregerin tietojen mukaan hän on lähelle jatkosopimuksen syntyä, joka ei jätä paljoa vaihtoehtoja Vatasen tilanteelle.

Suomalaispuolustaja kiinnostaa useita NHL-seuroja, joten uusi suunta on vielä arvoitus. Vahviten huhuissa on ollut mukana Toronto Maple Leafs, jonka takalinjoille suomalainen epäilemättä istuisi hyvin.