Puolustaja Sami Vatanen on pyörinyt jo pitkään siirtohuhuissa.

26-vuotiasta suomalaispuolustajaa on viety läpi kevään ja kesän suuntaa, jos toiseen, mutta tällä hetkellä todennäköisimmiltä vaihtoehdoilta vaikuttavat: jatko Anaheim Ducksissa tai kauppa Toronto Maple Leafsiin.

Vatasta vietiin laajennusdraftin alla myös kovalla vauhdilla NHL:ään liittyvään Vegas Golden Knightsiin, mutta kyseiset huhut ovat laantuneet, kun Vegasiin lähti Anaheimista kaksi puolustajaa. Ensi kaudella uuden NHL-seuran takalinjoilla huhkivat Clayton Stoner sekä Shea Theodore.

– Onko Vatanen edelleen saatavilla? Sanoisin, että se vähän riippuu. Anaheimilla ei ole enää kiirettä kaupata häntä, mutta toisaalta he etsivät hyökkääjiä, TSN-toimittaja Pierre LeBrun pohtii Twitter-tilillään.

– Vatanen liikkuu vain, jos joukkueet nostavat tarjouksiaan lähiviikkoina. Muuten luulen, että Ducks pitää hänet mielellään, LeBrun jatkaa.

Suomalaispuolustaja saapui NHL:ään kaudeksi 2012-13. Hän on edustanut koko NHL-uransa ajan samaa seuraa.