Mikkelin Jukurit on solminut puolustaja Hannu Pikkaraisen kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Seura tiedotti asiasta torstaina verkkosivuillaan.

33-vuotias suomalaispuolustaja palaa SM-liigaan reilun kahden vuoden tauon jälkeen. Pikkarainen vietti edelliset kaksi kautta Saksassa, jossa hän edusti Schwenninger Wild Wingsiä ja Iserlohn Roostersia.

– Hakusessa oli kiekollista osaamista ja johtajuutta. Pikkaraisen myötä nämä kriteerit täyttyvät hyvin. Viime kauden ryhmästämme poistui myös kokemusta, jota halusimme lisää nuoreen ja nälkäiseen joukkueeseemme, taustoittaa Jukurien päävalmentaja Risto Dufva sopimuksen syntyä seuran tiedotteessa.

Myös Pikkarainen on innoissaan päästessää Mikkeliin.

– Hienoa päästä Mikkeliin! Olen katsellut vähän etänä Jukurien toimintaa ja huomannut, että Mikkelissä ei mennä Liiga-arkea ihan peruskaavalla. Kävimme sopimuksesta nopeat juttelut, jonka jälkeen ymmärsin, etten voisi jättää tätä tilaisuutta käyttämättä. Ensimmäistä kertaa urallani olen myös heimon jäsen, Pikkarainen kehuu.

Kokenut puolustaja on aiemmin pelaajaurallaan edustanut SM-liigassa kasvattiseuraansa HIFK:ta sekä TPS:ää.