Oskari Laaksonen on nimi, joka ei sano vielä suurelle yleisölle mitään.

Nuori kiekkotaituri varattiin Buffalo Sabresiin kesän varaustilaisuudessa kolmannella kierroksella. Samalla moni ihmetteli, kuka tämä 18-vuotias Ilves-lupaus oikeastaan on.

Nuori puolustaja herätti NHL tulokasleirin yhteydessä paljon kiinnostusta Pohjois-Amerikassa. NHL-tulokasleirillä viilettänyt pakki ihastutti heti paikallisen median aidoilla vastauksillaan.

– Katsoin varaustilaisuutta kotona, kun sain tekstiviestin agentiltani, että minut on varattu. En eka uskonut, että se oli totta, sillä käynnissä oli vasta kolmas kierros. Sen jälkeen huusin vain ”oh my god” ja juoksin halaamaan äitiäni, Laaksonen muistelee Sabresin sivuilla.

185-senttinen pakki kertoo odottaneensa, että hänet varattaisiin tilaisuuden päätöskierroksilla. Sen takia kolmas kierros oli jättiyllätys.

– Se oli erityinen heti elämässäni, Laaksonen kiteyttää.

Miksi nuorukainen on pysynyt pois valokeilasta näin pitkään? Ilves-kasvatti ei stressaa siitä, ettei häntä ole aiemmin hirveästi noteerattu ainakaan isoissa medioissa.

– En ole pelannut koskaan junnumaajoukkueissa. Se on varmasti iso syy. Tiedän silti osaamiseni – luotan, että saan mahdollisuuden.