Suomalaisella maailmanmestaripakilla takana kiihkeä vuosi: ”Todella merkittävä juttu kiekkoilijan elämässä”

© Kuva: Getty Images

Calgary Flamesin ykköskierroksella numerolla 16 varaama Juuso Välimäki elää nuoren jääkiekkoilijan unelmaa. Pikkuleijonissa alle 18-vuotiaiden ikäluokassa sekä MM-kultaa että -hopeaa juhlineella tehopakilla on allaan jännittävä vuosi.

– Varausvuosi on todella merkittävä juttu kiekkoilijan elämässä. Toisinaan tuntuu siltä, että kaikki pitäisi tehdä juuri sillä hetkellä ja jokaisessa vaihdossa. Mutta pitää pysyä kärsivällisenä ja keskittyä työntekoon, Välimäki toteaa NHL.comin sivuilla.

Kärsivällinen Välimäki taatusti on. Varauksesta huolimatta pelipaikka Calgaryn ensi kauden joukkueessa ei ole vielä kiveen hakattu.

– Teen kaikkeni, jotta pelaisin Calgary Flamesissa kaudella 2017-18. Se on tällä hetkellä ainoa tavoitteeni, mutta eihän se maailmanloppu ole, jos joudun pelaamaan vielä junioreissa. Teen kuitenkin töitä sen eteen, että pääsisin pelaamaan NHL:ään.

Nokialta lähtöisin oleva 18-vuotias puolustaja on sekä luistimilla että kiekon kanssa näppärä. Menneiden kausien tehot puhuvat juurikin sen puolesta, että hyökkäyspelin tietoisuus on Välimäen yksi vahvuuksista.

– Hän osaa luistella ja hän on taitava kiekollisena. Hän on kaikkea sitä, mitä NHL-puolustajalta haluamme. Pidämme hänestä todella paljon, Calgaryn apulais-GM Craig Conroy kehuu.

WHL-urallaan Välimäki on nakuttanut tililleen puolustajan näkökulmasta uskomattomat tehot. Kahden kauden aikana Tri-City Americansin paidassa on syntynyt yhteensä 120:een runkosarja- ja pudotuspeliotteluun massiiviset 26+68=94 pistettä.