Suomessa oppinsa saanut Yohann Auvitu on huippuhankinta Edmonton Oilersille, povaa kiekkomedia The Hockey Writers.

Oilers vahvistui suomalaisille tutulla pakilla, kun NHL-seura ilmoitti tehneensä Auvitun kanssa yhden vuoden sopimuksen. Ranskan maajoukkuepakki saapuu Edmontoniin edullisesti – sopimuksen arvo on 700 000 dollaria.

Auvitu pääsi kokeilemaan NHL:ssä – nuori kiekkotaituri iski New Jersey Devilsin matkassa 25 peliin tehot 2+2. The Hockey Writers uskoo, ettei taalajäillä olla vielä nähty parasta Auvitua.

Tilastot osoittavat, että ranskalaisessa on potentiaalia. Kuvaavaa on, että 25-vuotiaan pakin maalisaldo oli surkean joukkueen parhaimmistoa. Kaikista Auvitun jäällä ollessa tehdyistä maaleista 57 prosenttia oli Devilsin tekemiä osumia. Prosentti oli koko NHL-joukkueen toiseksi paras (tilasto).

– Tärkeintä on, että hänen nuolensa osoittaa ylöspäin, kiekkomedia kiteyttää.