SM-liigakauden alku häämöttää vajaan kahden kuukauden päässä. Leijonat.com listaa ennen kauden alkua erilaisia top-listoja. Parhaiden sopimuksettomien ja parhaiden vahvistusten jälkeen vuorossa ovat eniten esiin nousevat maalivahdit.

Maalivahtien rankkauksessa top-listalle yltää viisikko, joista jokainen pelaaja ällistytti taidoillaan jo viime kaudella. Osaa rankatuista pelaajista voi pitää jopa yllätyksinä, vaikka potentiaali on ollut tiedossa ja menneen talven tilastot ovat kovaa luokkaa.

SM-liigan maalivahdit ovat huippuluokkaa alkavallakin kaudella, sillä listan ulkopuolelle jäi kirkkaimpien tähtien taakse kivenkovia nimiä.

TOP5: Parhaat maalivahdit

5. Kevin Lankinen, HIFK

– Hyvin peliä lukeva maalivahti nousi viime kaudella monien yllätykseksi HIFK:n tärkeäksi palaseksi torjuen runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 55 peliä. Lähtökohdat Kiekko-Vantaan kasvatilla uuteen kauteen ovat mainiot, sillä 22-vuotias torjuja sai viime kaudella enemmän vastuuta SM-liigassa kuin koskaan aiemmin. Lankinen piti nollat peräti seitsemän kertaa viime kaudella runkosarjassa.

4. Juho Olkinuora, JYP

– SaiPassa, JYP-Akatemiassa ja JYP:ssä viime kaudella torjunut maalivahti oli viime kaudella ehkä jossain määrin ailahteleva, mutta pääasiassa perushyvä. Olkinuora löi keväällä itsensä läpi saaden ykköstorjujan roolin hurrikaanipaidoissa pudotuspeleissä. JYP päästi runkosarjassa viime kaudella TPS:n kanssa vähiten maaleja, sillä oma reppu soi ainoastaan 123 kertaa.

3. Emil Larmi, HPK

– Nuorten maailmanmestari ja aikanaan huikean debyytin jo Mestiksessä tehnyt Larmi on lyönyt monet ällikällä nopealla urakehityksellään, sillä esimerkiksi viime kaudella runkosarjassa mies torjui Lankisen jälkeen toiseksi eniten nollapelejä, peräti kuusi kappaletta. Nopea ja kylmäpäinen maalivahti oli suuressa roolissa myös keväällä, kun HPK kiusasi puolivälierissä JYP:iä pitkään.

2. Andreas Bernard, Ässät

– Hyvin suomen kieltä taitava italialainen näytti viime talvena sen, että miehestä on ykköstorjujaksi SM-liigassa. Rauhallinen ja itsevarma maalivahti piti Ässiä loppuun asti pystyssä. Patapaitojen tekemisestä näki sen, että luottoa torjujaan löytyy. Sama jatkuu ensi kaudellakin.

1. Dominik Hrachovina, Tappara

– Menneellä kaudella peräti 59 ottelussa torjunut tshekki-torjuja venyy huikeisiin torjuntoihin nopean liikkeen ja nokkelan pelisilmän ansiosta. Pienehkö koko ei 22-vuotiasta kassaria ole radikaalisti pysäyttänyt, sillä pelin ennakointi on kaksinkertaisella Suomen mestarilla jäätävää tasoa.