RAUMA. Suomalaiskonkari Petri Vehanen on ehtinyt työskenellä uransa aikana monen ammattilaisen ja valmentajan kanssa.

Kokenut vahti nostaa omalta uraltaan esille yhden tutun käskijän. KHL:ssä jo pitkään luotsannut Ari Moisanen on ollut isossa roolissa Vehasen uralla niin Lukossa, Leijonissa kuin KHL:ssäkin.

Vehanen uskoo, että juuri Moisasen takia Rauman kaltaiselta pieneltä paikkakunnalta on noussut huipulle niin monta torjujaa. Kanaalikaupungista ovat Vehasen jälkeen maailmalle lähteneet Iiro ja Tuomas Tarkin lisäksi muun muassa Antti Raanta, Atte Engren ja Oskari Setänen.

– Hän on ehdotonta kärkeä koko maailmassa. Hän jatkaa viidennettä vuotta Kazanissa. Sitä ei ihmiset välttämättä edes ymmärrä, kuinka kova homma se on, että saa jatkaa Venäjällä samassa paikassa niin pitkään, Vehanen ylistää Leijonat.comille.

Moisanen ehti luotsata pitkään Leijonien maalivahteja. Nykyisin torjuja keskittyy valmentamiseen Ak Bars Kazanissa. Ei ole sattumaa, että Venäjällä arvostetaan suomalaista.

– Hän on todella vaativa. Se kuvaa ehkä parhaiten. Onneen ei ole oikoteitä – hän pitää hommat simppelinä, mutta miettii paljon ja tarkasti asioita, Vehanen kiteyttää.

Lue myös: Leijonakonkari paljastaa pohtineensa uran lopettamista: ”Olin jo varma, että tämä oli tässä”