Kiekkokonkari Olli Jokinen ehti kokea pitkällä urallaan paljon.

Suomalainen NHL-veteraani kiittää pitkästä urastaan kanadalaisvalmentaja Mike Keenania, joka otti Jokisen siipiensä alle Florida Panthersissa. Silloin hyökkääjän asenne kiekkoa kohtaan muuttui täysin.

– Jos hänestä ei olisi tullut valmentajaa Floridassa, mun NHL-ura olisi loppunut 200 peliin, Jokinen kiteyttää NHL WAMille.

Lopulta Jokisen NHL-ura kesti yli 1200 peliä. Erikoisimmat muistot liittyvät juuri Keenanin aikaan. Suomalainen paljastaa yhden tarinan, joka on jäänyt parhaiten mieleen vaativasta valmentajasta.

Tilanne tapahtui kotiottelussa New Jersey Devilsiä vastaan. Jokinen iski kaksi maalia tappiopelissä – pelissä nähtiin kuitenkin tilanne, joka kismitti Keenania.

– Hän soitti 3.30 yöllä ja kysyi, miten pelasin omasta mielestäni. Sanoin nuorena poikana, että ihan hyvin, pari maalia ja muuta. Hän vastasi, että ”pelasit aivan surkeasti”, Jokinen muistelee.

Suomalainen oli yhdessä tilanteessa varonut Scott Stevensin avojääpommia ja antanut avauksen valua pitkäksi kiekoksi. Sen myötä Jokinen sai erikoisen rangaistuksen.

– Hän sanoi, että tule hallille aamulta klo kahdeksan. Hän käski laittaa hikikamat päälle, Jokinen muistelee.

Areenalla kiekkotaituria odotti raju rangaistus: hyökkääjä joutui polkemaan tunnin valmentajan valitsemalla tappo-ohjelmalla kuntopyörää. Samalla Keenan näytti koko tunnin tietokoneelta samaa videota yhä uudestaan ja uudestaan: hetkeä, jolloin Jokinen varoi Stevensin taklausta.

– Hän hoki kahta sanaa koko tunnin. Toinen alkoi f-kirjaimella ja toinen p-sanalla. Klippi kesti neljä sekuntia ja alkoi aina alusta, Jokinen muistelee.

Katso koko tarina tuoreimmasta NHL WAMista tästä.