Suomalaispuolustaja Henri Jokiharjulla on selkeät tavoitteet tuleviksi vuosiksi.

18-vuotiaan puolustajan unelmista yksi kävi toteen kesäkuussa, kun nuorukainen varattiin NHL:ään Chicago Blackhawksin toimesta.

Tämän jälkeen Jokiharju antoi näyttöjä osaamisestaan NHL-lupausten leirillä, jossa Blackhawksin valmentajat löysivät pelaajalle erityisen kehityksenkohteen.

– Se oli oikein hyvä kauden avausleiri. Treenattiin kovaa, ja tosi hyvillä fiiliksillä voi mennä tulevaa kohden. Ei siellä paljon mitään konkreettista sanottu, mutta sen tiedän, että he haluavat minun parantavan maalineduspelaamista. Ei sen kummempia vielä. Ei mitään paineita tässä vaiheessa, Jokiharju kertoi NHL.comille/fi:lle.

Nuori suomalaislupaus edusti viime kaudella WHL:ssä pelaavaa Portland Winterhawksia, jossa hän aikoo kiekkoilla myös ensi kaudella. NHL:ään pelaajalla ei ole omien sanojensa mukaan vielä mitään kiirettä.

– Kolmisen vuotta siihen pitäisi mennä. Ajattelen niin, että sitten kun olen ansainnut paikan ja olen tarpeeksi hyvä NHL:ään. Itse koen, että jos kehitys jatkuu tämmöisenä, niin kolmen vuoden sisällä se tapahtuu, Jokiharju kertoi.

Lähde: NHL.com/fi