TIKKURILA. Jokerit esitteli perjantaina uuden joukkueensa, kun ryhmä pelasi kesän ensimmäisen harjoitusottelun Kunlunia vastaan.

Vaikka helsinkiläisjoukkue koki avauspelissään 2-3-tappion kiinalaisryhmälle, antoi avauspeli myös hyviä viitteitä tulevasta. Nuori huippuhankinta Eeli Tolvanen kuului läpi ottelun kentän pirteimpiin pelaajiin.

Vaikka pistetili jäi avaamatta, oli nuori NHL-lupaus vahvasti esillä. Harjoituspeli osoitti, ettei Nashville Predatorsin ykköskierroksen varauksen terävää laukausta ole turhaan kehuttu.

– Nopeasti tuli peli. Vähän oli vielä vaikeaa, peli on aika erilaista täällä kuin junnuissa. Mutta hyvä, että saatiin tämä ottelu pois alta. Tästä on hyvä parantaa, Tolvanen virnisti pelin jälkeen Leijonat.comille.

Kuva: Ilari Isotalo.

Koulu vaihtui KHL:ään

Tolvasen siirtyminen Jokereihin oli melkoinen yllätys. Nuoren hyökkääjän piti jatkaa alun perin uraansa yliopistosarja NCAA:ssa. Alkukesästä tuli kuitenkin tieto, ettei 18-vuotiasta kiekkotaituria nähdä Bostonin yliopistossa.

– Kouluun olisi voinut myös mennä. Mutta se olisi vaatinut kesällä jonkin verran hommia. Itsellä on halua pelata vain lätkää: veikkaan, että tämä oli nyt minulle paras vaihtoehto. Eka viikko takana ja nyt tuntuu jo huikealta, Tolvanen kiteyttää.

Lue myös: Jokereiden huippuhankinta väläytteli heti hurjaa pommiaan: ”Ei pelata lapsia vastaan”

Lue myös: SM-liigasensaatio ansaitsi huippupestin KHL:ään – ei lähde nöyristelemään NHL-konkareiden keskelle

Ilari Isotalo, Tikkurila
Twitter: @IlariIsotalo