TIKKURILA. Hyökkääjä Matias Myttysen viime vuosien urakaari hakee vertaistaan.

27-vuotias sentteri kiekkoili vielä toissa kaudella Ruotsin divarissa VIK Västeråsin riveissä. Vahva viime kausi SM-liigassa ja KalPassa toi eteen kuitenkin upean tarjouksen: Myttynen solmi kesällä sopimuksen KHL-seura Red Star Kunlunin kanssa.

Leijonat.com
tapasi Ilves-kasvatin, joka on valmistautunut kiinalaisjoukkueen kanssa tulevaan kauteen. Perjantaina joukkue aloitti harjoituskautensa komeasti, kun ryhmä kaatoi Jokerit 3-2. Myttynen alusti kiinalaisten voittomaalin syötöllään.

– Tässä on oltu kuukausi joukkueen kanssa treeneissä. Siistiä on ollut! Myttynen kiteyttää Leijonat.comille.

Uusi projekti saa suomalaisen huulille väkisinkin leveän hymyn. Kiinalaisjoukkue valmistautuu tulevaan kauteen kovalla joukkueella. Pelaajat kuten Wojtek Wolski, Kyle Chipchura ja Aleksei Ponikarovski ovat tuttuja nimiä NHL:stä.

– Todella hyvänoloinen porukka. Hyviä tyyppejä ja ennen kaikkea todella hyviä pelaajia. Saa taistella tosissaan pelipaikasta, jos haluaa pelata joka ilta. Mutta se on hyvä vain.

Kuva: Ilari Isotalo.

KalPasta nostetta uralle

Myttysen oma ura sai melkoisen sytykkeen viime kaudella. KalPan kakkoskenttää johtanut hyökkääjä pelasi loistavan kauden, kun kuopiolaisryhmä marssi aina SM-liigafinaaleihin asti.

Vuosi Kuopiossa antoi paljon myös tämän kauden projektia varten.

– Se mahdollisti tämän haasteen. KalPasta sai todella paljon lisämotivaatiota, energiaa ja itseluottamusta. Nyt täytyy vain yrittää käyttää niitä samoja vahvuuksia täällä.

Kunlunista löytyy NHL-kokemusta yhteensä yli 2000 pelin verran. Myttynen ei lähde silti nöyristelemään nimimiesten keskelle. Tavoite on pystyä pelaamaan samankaltaista peliä kuin aiemminkin.

– Haluan tuoda tuttuja omia vahvuuksiani myös tänne: luoda peliä ja paikkoja. Ehkä räpätä jonkun maalin itsekin. Ja samalla hoitaa oma pää kunnolla. Monipuolista peliä, Myttynen virnistää.

Lue myös: Jokereiden huippuhankinta väläytteli heti hurjaa pommiaan: ”Ei pelata lapsia vastaan”

Lue myös: NHL-huippulupaus palasi räväkästi Suomeen – kommentoi kesän yllätysratkaisuaan

Ilari Isotalo, Tikkurila
Twitter: @IlariIsotalo