TIKKURILA. Jokereiden riveissä nähtiin perjantaina kiinnostava debytantti, kun Eeli Tolvanen pelasi ensimmäisen ottelunsa KHL-joukkueen matkassa.

Vaikka ottelu oli 18-vuotiaalle hyökkääjälle ensimmäinen aikuisten sarjoissa, väläytteli kiekkotaituri heti osaamistaan. Pirteästi pelannut hyökkääjä pääsi virittelemään jo muutamaan otteeseen hurjaa kutiaan – yksi pippurinen pommi kolisutti ylärimaa, mutta sitä lähemmäksi Tolvanen ei vielä päässyt.

Leijonat.com tapasi pelin jälkeen nuoren NHL-lupauksen, joka kertoo odottavansa innolla alkavaa kautta.

– Tämä on todella kova sarja. Ei tarvitse kuin katsoa pelaajalistoja, ketkä ovat lähteneet NHL:ään tai pelaavat sarjassa nyt. Kovia nimiä. Täällä ei oikein mitään voi pitää itsestäänselvyytenä – aivan huippukova sarja, Tolvanen ynnäsi Leijonat.comille.

Tolvanen ehti kiekkoilla edelliset kaksi kautta juniorisarja USHL:ssä. Myös tänä syksynä uran piti jatkua rapakon takana: Nashville Predatorsin huippulupauksen oli menossa jo Bostonin yliopistoon. Lopulta tuo kuitenkin kariutui ja Jokerit iski väliin.

Tolvanen kertoi huomanneen jo heinäkuisessa harjoituspelissä ison eron juniorisarjoihin. Vaikka Kunlun Red Star haki avauspelistä 3-2-voiton, oli Tolvanen tyytyväinen avauspelin vauhtiin.

– Huomaa, ettei pelata enää lapsia vastaan. Miehet pelaavat kovaa, täytyy pitää pää ylhäällä tai saa katsella muuten areenojen lamppuja, Tolvanen naurahti.

Oppia kohti NHL:ää

Jokereiden joukkueessa riittää tulivoimaa tulevalle kaudelle. Sen myötä Tolvanen saa tehdä melkoisen työn ansaitakseen itselleen ison roolin joukkueesta.

Avauspeli näytti ainakin lupaavalta. Tolvanen operoi Jokereiden toisessa ylivoimassa itsevarman oloisesti.

– Joukkueessa on paljon kokemusta ja osaamista – sen myötä peliminuuteista saa taistella kovaa. Samalla meillä on loistava porukka, tällä ryhmällä voi mennä keväällä vielä pitkälle, Tolvanen pohti.

Kun ympärillä on Leijonista sekä NHL:stä tuttuja pelimiehiä, riittää Tolvasella opittavaa. Nuorukainen uskoi, että vuosi KHL:ssä antaa samalla hyvät eväät rapakon taakse.

– Pojat ovat pelanneet NHL:ää sekä maaotteluita hurjat määrät. Uskon, että sieltä saa jo senkin myötä paljon oppia itselleni. Moni on nähnyt maailmaa, sitä kautta tarjolla on varmasti hyviä vinkkejä, kiekkolupaus lisäsi.

Lue myös: NHL-huippulupaus palasi räväkästi Suomeen – kommentoi kesän yllätysratkaisuaan

Lue myös: SM-liigasensaatio ansaitsi huippupestin KHL:ään – ei lähde nöyristelemään NHL-konkareiden keskelle

Ilari Isotalo, Tikkurila
Twitter: @IlariIsotalo