Columbus Blue Jacketsin Pierre-Luc Duboisin kehitys on junnaamassa huolestuttavasti paikallaan, arvioivat kiekkomediat The Sports Daily ja Hockeyfeed.

Nuori kanadalaishyökkääjä varattiin kaikkien yllätykseksi kesän 2016 varaustilaisuudessa kolmannella vuorolla. Moni oletti, että Jarmo Kekäläinen olisi huutanut vuorollaan Jesse Puljujärven – siinä mielessä Dubois oli todellinen yllätyskortti.

Nuori sentteri kiekkoili vielä menneen kauden juniorisarja QMJHL:ssä. Vuosi oli monessa mielessä vaikea – kanadalainen siirtyi kesken kauden Cape Breton Screaming Eaglesista Blainville-Boisbriand Armadaan.

Pohjois-Amerikan medioita huolestuttaa erityisesti Duboisin pistekeskiarvon laskeminen. Jos ennen varausvuotta kiekkotaituri iski juniorisarjassa pisteitä 1,6 pisteen ottelukeskiarvolla, laski tuo luku 1,15 tehopisteeseen per ottelu.

– Ei kaunista. Eikä sellainen suunta, mitä Columbus haluaisi hänen kehityksensä menevän, Hockeyfeed muotoilee.

Tilastoanalyysi huolestuttava

The Sports Dailyn tekemä tilastoanalyysi Duboisin kaudesta ei anna lupaavaa kuvaa kanadalaisen kehityskäyrästä.

– Hänellä ei ole tekosyitä: hän pelasi läpi kauden isossa roolissa. Kaikki oli pedattu hänelle, The Sports News kirjoittaa.

Samalla täytyy muistaa, ettei nuoren kiekkoilijan heilahtelut ole mitenkään poikkeuksellisia. Tämä saattaa kuitenkin unohtua Columbuksen faneilta, mikäli esimerkiksi myöhemmin varatut Jesse Puljujärvi tai Matthew Tkachuk lyövät itsensä ensi kaudella läpi myös NHL:ssä.

– Columbuksen fanit, älkää katsoko Jesse Puljujärven koosteita, Hockeyfeed kiteyttää.