Puolustaja Henri Jokiharju on tyytyväinen vuosi sitten tekemäänsä ratkaisuun.

18-vuotias suomalaispuolustaja ponnisti Tapparan A-junioreista Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2016-17, eikä hän ole harmistunut suuresta päätöksestään. WHL:n Portland Winterhawksissa nuorukainen pelasi heti mainion kauden, kun runkosarjassa 71 otteluun syntyi tehot 9+39=48.

– Minulla on aina ollut vahva ajatus, että haluaisin pelata jääkiekkoa NHL:n lähettyvillä. Ensimmäisen viikon jälkeen minulla oli rankka viikko, kun koti-ikävä iski, mutta sen jälkeen olin kunnossa. Tiesin, että jonain päivänä on otettava se askel, ja lähdettävä kotoa, joten se oli hyvä tehdä siihen aikaa, Jokiharju kertoi NHL.comille.

Suomalaislupauksen ensimmäisen kauden jälkeen edessä oli NHL:n varaustilaisuus, jossa hänet varattiin jo vuorolla 29, kun Chicago Blackhawks päätti poimia Jokerit-kasvatin itselleen. Se vahvisti entisestään aiemmin tehtyä oikeaa ratkaisua.

– Opin pelaamaan nopeampaa peliä ja meillä oli hyvä joukkue Portlandissa. Minusta tuntuu, että WHL ja kaikki Kanadan jääkiekkoliigat ovat lähempänä NHL:ää kuin SM-liigaa, siksi tulin tänne, Jokiharju kommentoi.