Ruotsissa lähinnä hupia herättänyt KHL-hanke etenee, kirjoittavat Aftonbladet ja Expressen.

Iltapäivälehtien mukaan projektin tavoitteena on, että Crowns osallistuu parhaimmillaan KHL:ään jo kaudella 2018-19. Projekti on ottanut jo ensimmäiset askeleensa – se on ilmoittanut joukkueen kansainväliseen Baltian kiekkoturnaukseen.

Projektin vetäjä Leif R Carlsson kertoo, että seuran tavoitteena on koota noin 10 miljoonan euron joukkue. Ensimmäinen tavoite on osallistua useaan turnaukseen Virosta käsin.

Maltilla eteenpäin

Crowns nousi otsikoihin aiemmin hullulla projektillaan. Aiempi tavoite päättyi kuitenkin nolosti, kun hanke lytättiin heti ruotsalaismediassa.

Helmikuussa 2016 kovaan ääneen aloitettu projekti kuopattiin lopulta nopeasti. Nyt organisaatiolla on maltillisempi suunnitelma: se aloittaa taipaleensa ensin yksittäisistä turnauksista.

Seura toivoo, että se voisi kohdata myös Ruotsin kolmannen sarjatason 1. divisioonan parhaista pelaajista kootun joukkueen. Virosta käsin pelaava organisaatio painottaa rakentavansa tulevaa KHL-projektia maltilla.

– Parhaassa tapauksessa Crowns pelaa KHL:ssä vuonna 2018. Mutta emme ole vielä siellä, Carlsson painottaa Expressenille.