Puolustaja Markus Niemeläisen viime kausi oli valtava pettymys, kirjoittaa Edmonton Journalin toimittaja David Staples.

19-vuotias suomalaispuolustaja varattiin toissa kesänä NHL:ään ja hänen uskottiin ottavan suuria harppauksia eteenpäin OHL:n Saginaw Spiritissä. Toisin kuitenkin kävi, kun Niemeläinen viimeisteli viime kaudella 59 otteluun surkeat tehot 3+6, eikä hän muutenkaan lunastanut hänelle asetettuja odotuksia.

– Hän oli yksi suurimmista pettymyksistä. Minusta tuntui, että hänen pelaamisensa otti askeleen taaksepäin, nuoria lupauksia tarkkaileva Brock Otten kommentoi.

– Hänen hyökkäyspään tehonsa todella romahtivat, mutta se saattoi johtua siitä, millainen rooli hänellä oli Saginawissa, Otten jatkoi.

Niemeläinen pelasi viime kaudella melko puolustavassa roolissa, kun hänen pakkiparinaan toiminut Filip Hronek sai vapaammat kädet.

Toimittaja muistuttaa kuitenkin, että kyseessä on vasta nuori puolustaja, jolla on kaikki eväät huipulle. Ensi kaudella lähes kaksimetrisen järkäleen on onnistuttava HPK:ssa sekä alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Niemeläinen tarvitsee nyt paljon vastuuta, jonka lisäksi hänen on opittava käyttämään erityisesti isoa runkoaan paremmin hyväksi.

Lähde: Edmonton Journal