Ensi talven olympialaiset näkyvät myös SM-liigassa.

Suomen pääsarjassa pelaa tulevalla kaudella tukku pelaajia, jotka taistelevat tosissaan paikoista Leijonien joukkueeseen. NHL-pelaajien poisjäänti tarkoittaa sitä, että kotimaasta saattaa lopulliseen kisajoukkueeseen mahtua yllättävän monta pelaajaa.

Leijonat.com listaa vahvimmat kandidaatit, jotka taistelevat lähtökohtaisesti paikoista Etelä-Korean joukkueeseen.

Miro Heiskanen. Kuva: Juha Tamminen

SM-liigan leijonakandidaatit:

Miro Heiskanen, HIFK

– Nuori NHL-lupaus on vahva kandidaatti Leijoniin, mikäli Heiskanen kiekkoilee ensi kaudella SM-liigassa. 18-vuotiaaksi nuorukaiseksi pystyy pelaamaan monipuolisesti kovalla tasolla.

Jarkko Immonen, JYP

– Vieläkö leijonakonkari palaa maajoukkueeseen? Leijonien sentteriosasto koostuu olympialaisissa pitkälti KHL-tähdistä – kokenut maajoukkuetähti tuo valintatilanteeseen kilpailua.

Lasse Kukkonen, Kärpät

– Kukkonen on Lauri Marjamäen luottosoturi, joka on todistanut olevansa tärkeä johtaja myös Leijioniin. Mikäli maajoukkueura jatkuu, on pakki vahva ehdokas myös olympialaisiin.

Miika Koivisto. Kuva: Ilari Isotalo

 

Miika Koivisto, Kärpät

– Nuori suomalaispakki debytoi jo viime kaudella Leijonissa. Toi heti monipuolista osaamista maajoukkueen matkaan. Kuuluu maajoukkueen runkoon myös tulevalla kaudella.

Urho Vaakanainen, SaiPa

– Heiskasen ohella potentiaalinen yllättäjä. Vaakanainen pääsee pelaamaan ensi kaudella isossa roolissa SaiPassa – sen myötä NHL-lupaus pääsee antamaan myös näyttöjä Leijonille.

Kristian Kuusela, Tappara

– Kokenut maalitykki on joukkueensa ykköstähtiä. Hyvä kausi avaa myös portit maajoukkueeseen.

Mikko Lehtonen, Tappara

– Menneiden MM-kisojen suurimpia leijonayllättäjiä. Kypsästi ja rohkeasti pelannut Lehtonen on tulevaisuuden NHL-pelaaja.

Otso Rantakari, Tappara

– Myös Rantakari kuuluu SM-liigan parhaisiin puolustajiin. Hyvä laukaus tuo voimaa erityisesti ylivoimalle.

Niko Mikkola, Tappara

– Nuori pakki on ottanut viime kausina isoja kehitysaskelia SM-liigassa. Nyt tarjolla on iso rooli Tapparassa. Mikäli jatkaa kehitystään, puolustaja taistelee myös paikoista maajoukkueeseen.

Ilkka Heikkinen, TPS

– TPS-tähti on kehittynyt kokemuksen myötä loistavaksi puolustajaksi SM-liigaan. Sen myötä hän on potentiaalinen vahvistus myös Leijoniin.