Maalivahti Markus Ruusu kiekkoilee tulevalla kaudella Tampereen Ilveksessä.

20-vuotias maalivahti on vielä monille kiekkoihmisille tuntematon nimi, sillä hän ei ole pelannut liigatasolla kuin yhdeksän ottelua. Tulevalla kaudella nuorukainen voi tulla jo huomattavasti tutummaksi, kun hän pelaa Ilveksessä vuoden lainasopimuksella JYPistä.

– Minulla oli vuosi sopimusta jäljellä JYPin kanssa ja alkoi näyttämään siltä, että pelit saattaisivat siellä jäädä vähiin. Se pelaaminen tässä kuitenkin kehittää ja sellaista paikkaa ruvettiin katselemaan. Ilves osoitti kiinnostusta ja minua alkoi samantien kiinnostaa se mahdollisuus. Ja täällä sitä nyt sitten ollaan, Ruusu avaa siirron taustoja Ilveksen verkkosivuilla.

Nuori maalivahti on edustanut viime vuodet JYPiä, jossa hän on kiekkoillut lähinnä Mestiksen puolella. Nyt Dallas Starsin NHL-varaus hakee kuitenkin seuraavaa askelta uralleen liigatasolta.

– Kokonaisvaltainen kehittyminen on se isoin juttu. Haluan ottaa sen seuraavan stepin uralla ja sen takia tänne halusinkin. Haluan kantaa vastuuta Liigassa ja näyttää kynteni siellä. Haluan pelata paljon, tavoitteellinen maalivahti linjaa.

Tulevalla kaudella Ilveksen ykkösvahtina toimii lähtökohtaisesti Antti Lehtonen, mutta Ruusu saa myös varmasti omat näytönpaikkansa. Kesän harjoituspeleissä nuori maalivahti on päässyt pelaamaan kahdessa ottelussa, joista molemmat ovat päättynyt tamperelaisseuran voittoon.

Lähde: Ilves