NHL-sivusto BarDown listasi verkkosivuillaan jokaisesta joukkueesta yhden pelaajan, joka ansaitsisi pelinumeronsa jäädytetyksi.

Suomalaisittain listaus oli upeaa luettavaa, sillä Minnesota Wildin kohdalla esiin nousee maalivahti Niklas Bäckströmin nimi. Kokenut suomalaisvahti on tilastojen valossa Wildin seurahistorian kovin maalivahti.

Bäckström torjui NHL-urallaan Wildissa 409 ottelussa, joista hän torjui 194 voittoa. Torjuntoja miehelle kertyi 10 321 ja nollapelejä peräti 28. Nykyisen HIFK-vahdin torjuntaprosentti oli puolestaan 91,50 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.48.

– Tämä saattaa vaikuttaa hieman oudolta valinnalta, mutta Bäckströmin maalivahtipeli oli melkoisen hyvää nuoressa seurassa, joka haki vielä omaa paikkaansa. Kolmella ensimmäisellä kaudellaan Wild-paidassa hän oli Vezina-äänestyksessä Top 6:ssa ja hän onnistui voittamaan yhdessä Manny Fernandezin kanssa William M. Jennings Trophyn.

Bäckström saavutti NHL-urallaan William M. Jennings –palkinnon, joka annetaan vähiten maaleja runkosarjassa päästäneelle joukkueen maalivahdille/maalivahdeille. Tämän lisäksi Wild-legenda oli kertaalleen mukana All Star –tapahtumassa.